Джип-сафари


1. Džip Safari: (KANJON TARE )

Polazna i ciljna tačka je Agencija na Žabljaku ili agencija na Velikom mostu.
Trajanje 2 sata i 30 minuta
Broj osoba u vozilu: najmanje dvije najviše 8
Cijena po osobi: Od 10 do 30 eura što zavisi od broja osoba u vozilu.
DETALJI IZLETA: Početak izleta je agencija na Žabljaku ili agencija na Velikom mostu, nakon čega slijedi vožnja u dužini od 8km do uzvišenja kod sela Zaglavak. Pješačenje oko 100 metara do uzvišenja-vidikovca na 1.150 mnv sa koga se pruža pogled uz kanjon, niza kanjon i ispod na rijeku Taru. Sa vidikovca vožnja atraktivnim putem do rijeke,na 600 mnv. Od rijeke uspon ka asfaltnom putu a onda opet vožnja šumskim putem do manastira Svetog ahrangela Mihaila .Manastir u skrovitom ambijentu pored rijeke podignut je prvi put u trinaestom vijeku a od tada tri puta rušen i obnavljam tokom ratova hrišćana i osmanskog carstva. U sadašnjem izgledu obnovljen 1991.godine,službu obavlja jedna monahinja. Od manastira deset minuta vožnje džipom do pozicije ispod velikig mosta a odatle trideset minuta pješačenja kroz bukovu šumu do pjenušavog vrela zvanog Ljutica.Ovo vrelo ima izdašnost najveću u Evropi (2000 l/sec) i formira najkraću rijeku svijeta dugu smo 170m tako da je zbog ta dva fenomena upisana u Ginisovu knjigu rekorda. Povratak pješke od Ljutice do terenskog vozila a odatle vožnja do polazne pozicije do mosta. Kraj programa.
NAPOMENA: Ovaj program se može izvoditi kao dodatna aktivnost u toku Vaših bus izleta Kanjonom. U cijenu ovog programa uračunato je osiguranje učesnika, sav prevoz terenskim vozilima i iskusni vodič. Po želji gosti može se organizovati ručak u toku aranžmana ili pri povratku.

 Book Now!

 

2.Džip Safari (DURMITORSKI PRSTEN)

Polazna i ciljna tačka Žabljak ili agencija na Velikom mostu.
Trajanje: 4 do 5 sati zavisno od toga koliko vremena tokom izleta želite provesti u pješačenju.
Broj osoba u vozilu: najmanje dvije, najviše osam.
Cijena po osobi: od 25 do 50 eura zavisno od broja osoba u vozilu.
DETALJI IZLETA: Od Žabljaka vožnja-uspon do vidikovca Ćurevac na 1.700 mnv. Sa vidikovca se pruža pogled na najdublji dio velikog kanjona Tare i na selo Tepca koje je najstarije naselje u opštini Žabljak. Sa Ćurevca vožnja do vidikovca Štuoc sa koga se pruža panoramski pogled na Žabljak ,Crno jezero i sjeverni dio masiva Durmitora.
Nastavak vožnje ka selu Mala Crna Gora. Na putu do sela je nekoliko vidikovaca na kojima se kraće zadržavamo. Samo selo je interesantno zbog malog broja stanovnika koji se bave tradicionalnim stočarstvom i zemljoradnjom. U zimskom periodu selo je zbog visokog snijega i do šest mjeseci odsječeno od svijeta. Od sela,kombinacijom pješačenja i vožnje džipom spuštamo se u kanjon rijeke Sušice do Sušičkog (suvog) jezera.Ovdje je ambijent potpuni odraz divlje planine i prirodnih fenomena. Jezero je u proljeće puno vode koja do početka juna niz kanjon otiče ka rijeci Tari a jezero se pretvara u vlažnu travnatu oazu jarko zelene boje.Ovo mjesto je pogodno za užinu i osveženje.
Od Sušičkog jezera penjemo se putem uz strme strane kanjona do platoa Pivske planine. Za razliku od stjenovitog masiva Durmitora Pivska planina je blagih izvišenja,brežuljkasta i prekrivena travom.Na pašnjacima se mogu vidjeti stada ovaca a u pravcu zapada kanjon rijeke Pive. Pošto je ova ruta kružna (zato se i naziva prsten) od Pivske planine se ponovo krećemo ka masivu Durmitora. Sada posmatramo i fotografišemo njegove najznamenitije dijelove: Todorev do,Prutaš,Boljske grede,Dobri do,Valovito jezero,Modro jezero i prevoj sedlo na 1907.mnv. Dolazak pored ski lifta Savin kuk na Žabljak. Kraj programa.
NAPOMENA: Ovaj program se može izvoditi kao dodatna aktivnost u toku Vaših bus izleta Kanjoni. U cijenu ovog programa uračunato je osiguranje učesnika, sav prevoz terenskim vozilima i iskusni vodič. Po želji gosti može se organizovati ručak u toku aranžmana ili pri povratku.

Book Now!