Rafting


1. RAFTING NACIONALNI PARK DURMITOR: (14KM RAFTINGA)

Dolazak u agenciju ili dolazak po Vas na lokaciju Vašeg smještaja. Nakon pripreme za rafting, svaki učesnik raftinga dobija odgovarajuću opremu (neoprensko odjelo, čizme, sigurnosni prsluk, kacigu i veslo ). Slijedi rafting najljepšim dijelom kanjona Tare u trajanju 3h(14km) sa pauzama za fotografisanje i kupanje. Osvježenje i pauza na rijeci Ljutici najkraćoj rijeci u Evropi i najvećem izvoru pitke vode(1000 l vode u sekundi). Foto safari Velikog mosta ispod koga se prolazi. Dolazak na Žugića luku na završnicu raftinga. Povratak našim vozilima u Žabljak. Opciono možemo organizovati ručak (na meniju mlada jagnjetina, riba i jela ispod sača). Nakon ručka aranžman se završava.

Prednost ovog aranžmana je što prilikom dolaska Vaši klijenti mogu ujedno da obiđu i Crno jezero na Žabljaku koje se nalazi u NP Durmitor, gdje im je cijena ulaznice 3€, uračunata u cijenu aranžmana. Ujedno će obići i Veliki most na Tari koji je jedna od turističkih destinacija Crne Gore.

 

Book Now!

 

2. DŽIP TURA (4h) +RAFTING (3h)

Polazak ispred agencije na Žabljaku u 9.00h.
Jeep safari najuzbudljivijim dijelom NPD sa impresivnim pogledom na najdublji kanjon u Evropi i najveci crnogorski masiv Durmitor.
Prelazak preko visoravni Pivske planine ( Trsa, Pišče...), organizovan je doručak u obliku lanch paketa na obroncima kanjona Sušice.
Dolazak na Brštanovicu oko 11.30h. To je polazna tačka
Najljepših i najatraktivnijih 18 kilometara rijeke Tare, od Brštanovice pa sve do Šćepan Polja gdje se Tara sastaje sa Pivom i nastaje Drina. Baš ova dionica sa preko dvadeset svojih bukova i brzaka predstavlja najuzbudljiviji dio rijeke. Rafting se obavlja posebnim čamcima za divlje vode, sa 4 nezavisne komore, sa dužinom od pet i širinom od dva metra, što čini putnike bezbjednim. Čamcima upravljaju kormilari rodjeni pored rijeke Tare koji poznaju sve njene ćudi, njene virove, brzake, bukove i limane, pa je vožnja maksimalno sigurna. Svaki učesnik je snabdjeven pojasom za spasavanje i kacigama za glavu, a u slučaju kiše i hladnoće oblače se neoprenska odijela i kišne kabanice.
Posle ručka u restoranu na obali Tare polazak za Žabljak.
U povratku obilazak Pivskog jezera, a pošto se vraćamo sa druge strane Pivske Planine obidjemo i druge visoravni.
Prelazak preko Durmitorskih masiva ( Sedlo 1907nmv, Prutaš 2244nmv....)
Dolazak na Žabljak u večernjim satima gdje se aranžman i završava.

 

Book Now!

 

3. RAFTING KROZ NAJDUBLJI DIO KANJONA (36KM)

Dolazak u agenciju ili dolazak po Vas na lokaciju Vašeg smještaja. Nakon pripreme za rafting, svaki učesnik raftinga dobija odgovarajuću opremu (neoprensko odjelo, čizme, sigurnosni prsluk, kacigu i veslo ). Slijedi rafting najljepšim dijelom kanjona Tare u trajanju 5h(36km) sa pauzama za fotografisanje i kupanje. Osvježenje i pauza na rijeci Ljutici najkraćoj rijeci u Evropi i najvećem izvoru pitke vode(1000 l vode u sekundi). Foto safari Velikog mosta ispod koga se prolazi. Sledeći dio raftinga Vas vodi kroz najdublji dio kanjona. Završna tačka raftinga je Radovan luka, gdje dubina kanjona prevazilazi 1300 metara. Nakon nezaboravnog raftinga, imate priliku uživati u prelijepoj džip turi koja Vas terenskim vozilima vodi kroz najdublji dio kanjona. Opciono možemo organizovati ručak (na meniju mlada jagnjetina, riba i jela ispod sača).

 Book Now!

 

4. DVODNEVNI RAFTING SA POČETKOM U NAJDUBLJEM DIJELU KANJONA (63KM)

Dan 1. Dolazak u agenciju ili dolazak po Vas na lokaciju Vašeg smještaja, 90 minuta džip ture do najdubljeg dijela kanjona koji je početno mjesto raftinga (Radovan Luka). Prolazak kroz Tepački buk , i vodopad na Bajlovića sigama. Dolazak u večernjim časovima na kamp na Brštanovici, gdje je organizovana večera i druženje uz vatru i muziku, noćenje.

Dan 2. Posle doručka rafting se nastavlja, prolazimo bukove Brštanovački, Borovi, Ćelije koji su najatraktivniji i najzahtjevniji. Posle pređenih( 63km) dolazak na Šćepan Polje u popodnevnim časovima gdje nas očekuje ručak u etno restoranu. Posle ručka aranžman se nastavlja povratkom čitavom dužinom kroz NACIONALNI PARK DURMITOR na čijem putu obilazimo par planinskih masiva, jezera i Žabljak (foto safari). Dolazak u kamp gdje se aranžman završava.

 Book Now!

 

5. SPECIJALNI DVODNEVNI RAFTING SA KAMPOVANJEM (96 KM)

Dan 1. Početak priprema za rafting oko 10 časova ( svaki učesnik raftinga dobija odgovarajuću opremu (neoprensko odjelo, čizme, sigurnosni prsluk, kacigu i veslo ). Nakon toga, našim terenskim vozilima vodimo Vas do splavišta, 3 km udaljenog od mjesta početka ture. Vrijeme za pripreme i instrukcije. Osvježenje na rijeci Ljutici, užina na Mušovim vrelima. prolazak kroz najuži dio kanjona - Lazin kamen. Dolazak u Radovan luku, gde ćemo imati ručak u restoranu sa nacionalnom kuhinjom. nakon ručka nastavljamo turu, i prolazimo kroz Tepački buk, gdje je kanjon najdublji - preko 1300 metara, kao i Bajilovića sige vodopad. Nakon 8 sati raftinga, dolazimo na Brštenovica kam, gdje ćemo prenoćiti uz obezbijeđenu večeru, logorsku vatru i muziku.


Dan 2. Posle doručka rafting se nastavlja, prolazimo bukove Brštanovački, Borovi, Ćelije koji su najatraktivniji i najzahtjevniji. Posle pređenih( 96km) dolazak na Šćepan Polje u popodnevnim časovima gdje nas očekuje ručak u etno restoranu. Posle ručka aranžman se nastavlja povratkom čitavom dužinom kroz NACIONALNI PARK DURMITOR na čijem putu obilazimo par planinskih masiva, jezera i Žabljak (foto safari). Dolazak u Žabljak gdje se aranžman završava.

 Book Now!

 

6. BRŠTANOVICA - ŠĆEPAN POLJE (18 KM)

Ovaj program obuhvata rafting na najljepših i najatraktivnijih 18 kilometara rijeke Tare, od Brštanovice pa sve do Šćepan Polja gdje se Tara sastaje sa Pivom i nastaje Drina. Baš ova dionica sa preko dvadeset svojih bukova i brzaka predstavlja najuzbudljiviji dio rijeke. Rafting se obavlja posebnim čamcima za divlje vode, sa 4 nezavisne komore, sa dužinom od pet i širinom od dva metra, što čini putnike bezbjednim. Čamcima upravljaju kormilari rodjeni pored rijeke Tare koji poznaju sve njene ćudi, njene virove, brzake, bukove i limane, pa je vožnja maksimalno sigurna. Svaki učesnik je snabdjeven pojasom za spasavanje i kacigama za glavu, a u slučaju kiše i hladnoće oblače se neoprenska odijela i kišne kabanice.

 Book Now!